Продукти:
6 тортили
прясно сирене
2 картофа
1- 2 моркова
зелена салата
Сос от сушени чушлета:
6 сушени люти чушлета
1 сушена чушка
1 ск. чесън
1 к. л. риган
1 с. л. паста от ахи панка
кимион
Приготвяне:
- Картофите се обелват, нарязват на кубчета и се сваряват на пара.
- След това се пържат в сгорещена мазнина до златисто.
- Морковите се обелват, нарязват на кубчета и се пържат, докато омекнат.
- За приготвянето на соса половината от чушлета леко се опукват.
- Чушлетата и чушката се варят около 6-7 минути в малко вода.
- Прецеждат се и се пасират заедно с чесъна, ригана, кимиона, пастата от ахи панка и се разрежда със 100 мл. вода от варенето.
- Всяка тортила се потапя в получения сос и се пържи в сгорещена мазнина, докато омекне.
- Върху всяка се слага натрошено сирене и се навива на руло.
- Енчиладите се сервират със зелена салата и изпържените картофи и моркови.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар