понеделник, 22 януари 2018 г.

Мексикански сандвич




Продукти:

хлебчета
сос от зелени домати
сос от сушени чушлета
пълнеж от картофи и чоризо
заквасена сметана
прясно сирене
зелена салата
олио

Сос от зелени домати:


500 г. зелени домати
1/2 гл. лук
2 ск. чесън
5 зелени люти чушлета

  • Продуктите за соса се нарязват на едро и се сваряват в подсолена вода.
  • Отцеждат се и се пасират до получаване на еднородна смес.


Сос от сушени чушлета:

6 сушени люти чушлета
1 сушена чушка
1 ск. чесън
1 к. л. риган
кимион

  • Половината от чушлета леко се опукват.
  • Чушлетата и чушката се варят около 6-7 минути в малко вода.
  • Прецеждат се и се пасират заедно с чесъна, ригана и кимиона, като се разрежда с около 150 мл. вода от варенето.




за пълнежа с картофи и чоризо:

450 г. сварени картофи
270 г. чоризо
1/2 гл. лук
олио

  • В малко мазнина се запържва нарязаният на ситно лук, докато омекне.
  • Добавя се чоризото и няколко минути след това намачканите картофи.
  • Разбърква се докато се смесят добре и се сваля от огъня.
  • Всяко хлебче се разрязва на две, потапя се в соса от сушените чушлета и се запържва за кратко от двете страни.
  • Изважда се и върху едната половина от питката се разпределя малко от пълнежа с картофи и чоризо, нарязана на ивички салата и натрошено сирене.
  • Добавя се заквасена сметана и сос от зелени домати на вкус и се покрива с другата част от питката.
* Рецептата е адаптирана от тук

Няма коментари:

Публикуване на коментар