Продукти:
8 хлебчета
сос от зелени домати
сос от сушени чушлета
пълнеж от картофи и чоризо
заквасена сметана
прясно сирене
зелена салата
олио
Сос от зелени домати:
500 г. зелени домати
1/2 гл. лук
2 ск. чесън
5 зелени люти чушлета
Сос от сушени чушлета:
6 сушени люти чушлета
1 сушена чушка
1 ск. чесън
1 к. л. риган
кимион
за пълнежа с картофи и чоризо:
450 г. сварени картофи
270 г. чоризо
1/2 гл. лук
олио
- Продуктите за соса се нарязват на едро и се сваряват в подсолена вода.
- Отцеждат се и се пасират до получаване на еднородна смес.
Сос от сушени чушлета:
6 сушени люти чушлета
1 сушена чушка
1 ск. чесън
1 к. л. риган
кимион
- Половината от чушлета леко се опукват.
- Чушлетата и чушката се варят около 6-7 минути в малко вода.
- Прецеждат се и се пасират заедно с чесъна, ригана и кимиона, като се разрежда с около 150 мл. вода от варенето.
за пълнежа с картофи и чоризо:
450 г. сварени картофи
270 г. чоризо
1/2 гл. лук
олио
- В малко мазнина се запържва нарязаният на ситно лук, докато омекне.
- Добавя се чоризото и няколко минути след това намачканите картофи.
- Разбърква се докато се смесят добре и се сваля от огъня.
- Всяко хлебче се разрязва на две, потапя се в соса от сушените чушлета и се запържва за кратко от двете страни.
- Изважда се и върху едната половина от питката се разпределя малко от пълнежа с картофи и чоризо, нарязана на ивички салата и натрошено сирене.
- Добавя се заквасена сметана и сос от зелени домати на вкус и се покрива с другата част от питката.
Няма коментари:
Публикуване на коментар