Продукти:
500 г. кайма
1 гл. лук
1 яйце
1 филия стар хляб( без кората)
1 к. л. черен пипер
1 к. л. кимион
1 ч. л. чубрица
1 щипка индийско орехче
2 с. л. магданоз
сол на вкус
брашно за овалване
за соса:
1/2 ч. ч. кетчуп
1 ч. ч. доматено пюре
50 мл. червено вино
3 с. л. сос Уорчестър
1 с. л. светъл соев сос
2 с. л. зехтин
черен пипер
Приготвяне:
- Към каймата се прибавя ситно нарязания лук, черния пипер, кимиона, чубрицата, индийското орехче, магданоза и сол на вкус.
- Каймата се обърква и се оставя в затворен съд в хладилник за няколко часа.
- Прибавя се разбитото яйце, хляба предварително накиснат в прясно мляко и изстискан.
- Всичко се омесва добре и се оформят кюфтета във формата на сърце, които се овалват в брашно и се пържат в сгорещено олио, докато станат златисти.
- В тиган се загрява зехтина и се прибавят всички продукти са соса и се оставя да заври.
- Щом кипне, огъня се намалява и се оставя да къкри, докато се сгъсти.
- С този сос се поднасят пържените кюфтета заедно със свежа салата или пържени картофи.
Няма коментари:
Публикуване на коментар