четвъртък, 4 януари 2018 г.

Свинско месо с кисело зеле и нахут в гювеч



Продукти:

500 г. свинско месо
50 г. пушена сланина
50 г. бекон
200 г. нахут
1/2 кисела зелка
1-2 картофа
2 стр. пресен чесън
4 ск. чесън
1 с. л. червен пипер
черен пипер на зърна
подправки за месо
олио

Приготвяне:

  • Нахута се накисва за няколко часа в студена вода и се сварява.
  • Месото се нарязва на парчета и се запържва в загряна мазнина.
  • В същата мазнина се задушава нарязаното на ситно зеле.
  • След като омекне се добавя отцеденият нахут, нарязаните картофи, чесън, подправките за месо, червеният и черен пипер и се разбърква добре.
  • Половината от сместа се прехвърля в гювеч, добавя се запърженото месо, нарязаните бекон и сланина, а върху тях останалата част от задушеното зеле.
  • Налива се зелев сок и вода от сварения нахут, колкото течността да достигне един пръст под нивото на продуктите.
  • Слага се в студена фурна и се пече на 220 °С около един час и половина, докато остане на мазнина. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар