Продукти:
8 червени камби
500 г. кайма
8 с. л. ориз
1 гл. лук
1 морков
2 с. л. пържен домат
за соса:
1 яйце
500 г. кисело мляко
2 с. л. брашно
Приготвяне:
- Камбите се почистват от дръжките и семената и се посоляват отвътре.
- Каймата се смесва с нарязания на ситно лук, настъргания морков, домата, измития ориз, подправките, сол на вкус и се разбърква добре.
- С получената смес се пълнят камбите, отворите се потапят в брашно и се нареждат в тенджера.
- Затискат се с чиния обърната с лицевата страна надолу и се налива вода, колкото да покрие чинията.
- Покрива се с капак и се вари на умерен огън до готовност.
- Яйцето се разбива добре с киселото мляко и брашното размито в малко вода.
- Слага се на огъня и се бърка непрекъснато около 10 минути.
- На тънка струйка се добавя бульона от камбите.
- Полученият сос се връща при камбите, и след като заври се маха от огъня.
Няма коментари:
Публикуване на коментар