понеделник, 30 януари 2017 г.

Пълнени камби със сос



Продукти:

8 червени камби
500 г. кайма
8 с. л. ориз
1 гл. лук
1 морков
2 с. л. пържен домат

за соса:

1 яйце
500 г. кисело мляко
2 с. л. брашно

Приготвяне:

  • Камбите се почистват от дръжките и семената и се посоляват отвътре.
  • Каймата се смесва с нарязания на ситно лук, настъргания морков, домата, измития ориз, подправките, сол на вкус и се разбърква добре.
  • С получената смес се пълнят камбите, отворите се потапят в брашно и се нареждат в тенджера.
  • Затискат се с чиния обърната с лицевата страна надолу и се налива вода, колкото да покрие чинията.
  • Покрива се с капак и се вари на умерен огън до готовност.
  • Яйцето се разбива добре с киселото мляко и брашното размито в малко вода.
  • Слага се на огъня и се бърка непрекъснато около 10 минути.
  • На тънка струйка се добавя бульона от камбите.
  • Полученият сос се връща при камбите, и след като заври се маха от огъня.

Няма коментари:

Публикуване на коментар