Продукти:
2 патладжана
1 връзка аспержи
1 зелена чушка
1 червена чушка
1 гл. лук
2 ск. чесън
6 с. л. пържен домат от консерва
чубрица
олио
за бешамела:
2 с. л. краве масло
2 с. л. брашно
400 мл. прясно мляко
кашкавал
Приготвяне:
- Патладжаните се измиват, разрязват се по дължина и се издълбава сърцевината.
- Посоляват се и се оставят да престоят 15-20 минути, за да се отцедян от горчивината.
- В загрята мазнина се пържат нарязаните на ситно лук и чесън, докато омекнат.
- Към тях се добавят нарязаните чушки, аспержите и издълбаната вътрешност от патладжаните.
- Накрая се прибавят пърженият домат, вегетата и чубрицата.
- В дълбок тиган се разтопява кравето масло и брашното се запържва до златисто.
- Изсипва се топлото мляко и се бърка непрекъснато, докато се получи гладък сос без бучки.
- Патладжаните се пълнят със зеленчуците, върху тах се разпределя бешамела и се поръсват с настърган кашкавал.
- Нареждат се в тава, в която се изсипва малко гореща вода и се пекат в предварително загряна на 220°С фурна около 15- 20 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар