четвъртък, 23 април 2020 г.

Пълнени патладжани със зеленчуци




Продукти:

2 патладжана
1 връзка аспержи
1 зелена чушка
1 червена чушка
1 гл. лук
2 ск. чесън
6 с. л. пържен домат от консерва
чубрица
олио

за бешамела:

2 с. л. краве масло
2 с. л. брашно
400 мл. прясно мляко
кашкавал

Приготвяне:
  • Патладжаните се измиват, разрязват се по дължина и се издълбава сърцевината.
  • Посоляват се и се оставят да престоят 15-20 минути, за да се отцедян от горчивината.
  • В загрята мазнина се пържат нарязаните на ситно лук и чесън, докато омекнат.
  • Към тях се добавят нарязаните чушки, аспержите и издълбаната вътрешност от патладжаните.
  • Накрая се прибавят пърженият домат, вегетата и чубрицата.
  • В дълбок тиган се разтопява кравето масло и брашното се запържва до златисто.
  • Изсипва се топлото мляко и се бърка непрекъснато, докато се получи гладък сос без бучки.
  • Патладжаните се пълнят със зеленчуците, върху тах се разпределя бешамела и се поръсват с настърган кашкавал.
  • Нареждат се в тава, в която се изсипва малко гореща вода и се пекат в предварително загряна на 220°С фурна около 15- 20 минути.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар