Продукти:
2 патладжана
250 г. печурки
150 г. хамон
4 с. л. пържен домат от консерва
200 мл. бяло вино
1 гл. лук
60 г. краве масло
черен пипер
брашно
галета( панко)
олио
картофено пюре
Приготвяне:
- Патладжаните се обелват, разрязват се по дължина и сърцевината се издълбава.
- След това се овалват в брашно и се пържат в сгорещена мазнина.
- Половината от кравето масло се загрява с 1- 2 с. л. олио и се пържат нарязаните на ситно лук, гъби и издълбаната сърцевина от патладжаните.
- Когато зеленчуците се запържат се добавя домата, хамона и виното.
- Подправя се със черен пипер, сол на вкус и се оставя да къкри на тих огън, докато течността се изпари.
- Патладжаните се пълнят с получената смес, поръсват се с панко и отгоре се разпределя останалото масло.
- Нареждат се в тава се се пекат в предварително загряна фурна, докато придобият златист цвят.
- След като се извадят от фурната по края на всеки патладжан се шприцова картофено пюре.
Няма коментари:
Публикуване на коментар