Продукти:
250 г. боб
1 гл. лук
1/4 зелена чушка
1/4 червена чушка
1 морков
1 луканка
1 с. л. брашно
1 1/2 ч. л. червен пипер
джоджен
сминдух
чубрица
Приготвяне:
- Боба се измива и се накисва от вечерта в студена вода.
- Сварява се с нарязаните на ситно чушки, морков, 1/2 гл. лук, 1 с. л. олио, 1/2 ч. л. червен пипер, джоджен, сминдух, чубрица и сол на вкус.
- В загряна мазнина се запържва 1/2 гл. нарязан на ситно лук, докато придобие златист цвят.
- Към него при непрекъснато разбъркване се добавя брашното.
- Поръсва се с 1 ч. л. червен пипер и се разрежда с бульона от боба.
- Запръжката се изсипва при боба прибавя се нарязаната луканка оставя се да ври още 5- 6 минути и се сваля от огъня.
Няма коментари:
Публикуване на коментар