Продукти:
250 г. боб
1/2 гл. лук
1 ск. чесън
1 морков
1/4 червена чушка
2 домата от консерва
150 г. гъби
2 с. л. пържен домат от консерва
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. лют пипер на люспи
2 с. л. олио
джоджен
девисил
чубрица
Приготвяне:
- Боба се измива и се накисва от вечерта в студена вода.
- На сутринта се измива, към него се добавя пържения домат, червения и лютия пипер, гъбите нарязани на филийки и нарязаните на ситно лук, чесън, морков, чушка и домат.
- Добавя се олиото, вода колкото да покрие продуктите, сол на вкус и се вари за 20 минути в тенджера под налягане.
- След като боба се свари за да се сгъсти се взимат 1- 2 черпака и се пасира.
- Полученото пюре се връща в боба и накрая се добавят чубрицата, джоджена и девисила.
Няма коментари:
Публикуване на коментар