Продукти:
250 г. паста орзо
350 г. кайма
1/4 гл лук
подправки за месо
риган
брашно за овалване на кюфтенцата
1-2 ск. чесън
300- 400 г. смлян домат от консерва
олио
700 мл. вода
Приготвяне:
- Каймата се смесва с настъргания лук, подправките за месо, риган и сол на вкус и се оставя да престои в хладилник около 30- 40 минути.
- След това се оформят кюфтенца с големината на орех, овалват се в брашно и се пържат.
- В същата мазнина се запържва за кратко нарязания на ситно чесън.
- Добавя се домата и се вари на среден огън, докато соса се сгъсти.
- Прибавя се орзото, водата, кюфтенцата, сол и риган на вкус.
- Оставя се да къкри на умерен огън до готовност, като от време на време се разбърква.
Няма коментари:
Публикуване на коментар