неделя, 21 юни 2020 г.

Орзо със скариди



Продукти:

250 г. паста орзо
12 скариди
1/2 гл. червен лук
2 домата
1 зелена чушка
1/2 червена чушка
3 ск. чесън
2 с. л. пържен домат от консерва
100 мл. бяло вино
копър
магданоз
зехтин

Приготвяне:
  • В малко зехтин се запържва 1 необелена скилидка чесън, 1/2 зелена чушка нарязана на едро, главите и люспите на почистените скариди.
  • Добавят се около 850 мл. вода и се вари на тих огън около 15-20 минути.
  • В сгорещена мазнина се запържват нарязаните на ситно лук, чесън и чушки.
  • Когато зеленчуците омекнат се добавят обелените и нарязани на кубчета домати, пържения домат и се разбърква няколко минути, докато водата се изпари.
  • Последователно се прибавят орзото, виното, 750 мл. прецеден бульон от главите на скаридите и сол на вкус.
  • Оставя се да къкри на умерен огън до готовност, като се разбърква от време на време.
  • Малко преди пастата да е готова се добавят скаридите, нарязан на ситно копър и магданоз и се вари до готовност.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар