Продукти:
1/2 буркан (350 г. ) стерилизирани лозови листа
200 г. булгур
1/2 стрък праз лук
1 морков
4-5 сушени сливи
1 ч. л. червен пипер
чубрица
черен пипер
олио
Приготвяне:
- Нарязания на ситно лук се запържва в олиото, докато придобие златист цвят.
- Към него се прибавя настъргания морков, булгура, нарязаните на ситно сушени сливи, червения пипер, черния пипер и чубрицата.
- Добавят се 200 мл. топла вода и се задушава на тих огън, докато булгура поеме течността.
- Във всяко лозово листо се слага по 1 с. л. от плънката и се увива.
- На дъното на тенджера се поставя чиния с лицевата страна надолу, плътно се нареждат сармите и се затискат с друга чиния обърната с лицевата страна надолу.
- Заливат се с гореща вода, колкото да покрие сармите и се варят се на тих огън до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар