вторник, 25 декември 2018 г.

Пълнени сухи чушки с боб



Продукти:

250 г. боб
10 сухи чушки
1/2 гл. лук
1/2 стр. праз лук
1 ч. л. червен пипер
сминдух
чубрица
джоджен
олио

Приготвяне:

  • Боба се измива и се накисва от вечерта в студена вода.
  • На следващия ден се вари с малко сол, докато омекне.
  • Сухите чушки се накисват за 15-20 минути в гореща вода.
  • В олиото се запържва нарязания на ситно лук, докато придобие златист цвят.
  • Добавя се отцедения сварен боб, червения пипер, подправките и се разбърква добре няколко минути.
  • Чушките се пълнят с охладената смес и се нареждат в тава.
  • Заливат се с 1 чаша вода в която е сварен боба и се поръсват с малко олио.
  • Пекат се в силна фурна 20-25 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар