Продукти:
250 г. боб
10 сухи чушки
1/2 гл. лук
1/2 стр. праз лук
1 ч. л. червен пипер
сминдух
чубрица
джоджен
олио
Приготвяне:
- Боба се измива и се накисва от вечерта в студена вода.
- На следващия ден се вари с малко сол, докато омекне.
- Сухите чушки се накисват за 15-20 минути в гореща вода.
- В олиото се запържва нарязания на ситно лук, докато придобие златист цвят.
- Добавя се отцедения сварен боб, червения пипер, подправките и се разбърква добре няколко минути.
- Чушките се пълнят с охладената смес и се нареждат в тава.
- Заливат се с 1 чаша вода в която е сварен боба и се поръсват с малко олио.
- Пекат се в силна фурна 20-25 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар