Продукти:
250 г. паста
за бешамела:
85 г. краве масло
80 г. брашно
600 мл. прясно мляко
200 г. пържен домат
босилек
за поръската:
100 г. трохи
40 г. краве масло
50 г. сирене грана падано
100 г. твърдо овче сирене
Приготвяне:
- Трохите се смилат в чопър и се смесват с разтопеното краве масло.
- Пастата се сварява според инструкцията на опаковката.
- За приготвянето на бешамела в дълбок тиган се загрява маслото, и брашното се запържва, докато придобие златист цвят.
- Изсипва се млякото и се разбърква непрекъснато, докато се получи гладък сос без бучки.
- Към бешамела се добавя пържения домат, отцедената паста, босилек, сол на вкус и се разбърква.
- Пастата се прехвърля в намазнена тава и върху нея се разпределят трохите и настърганите сирена.
- Пече се в силна фурна, докато се получи хрупкава златиста коричка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар