понеделник, 27 май 2024 г.

Паста със сос Аврора







Продукти:

250 г. паста

за бешамела:

85 г. краве масло
80 г. брашно
600 мл. прясно мляко
200 г. пържен домат
босилек

за поръската:

100 г. трохи
40 г. краве масло
50 г. сирене грана падано
100 г. твърдо овче сирене

Приготвяне:
  • Трохите се смилат в чопър и се смесват с разтопеното краве масло.
  • Пастата се сварява според инструкцията на опаковката.
  • За приготвянето на бешамела в дълбок тиган се загрява маслото, и брашното се запържва, докато придобие златист цвят.
  • Изсипва се млякото и се разбърква непрекъснато, докато се получи гладък сос  без бучки.
  • Към бешамела се добавя пържения домат, отцедената паста, босилек, сол на вкус и се разбърква.
  • Пастата се прехвърля в намазнена тава и върху нея се разпределят трохите и настърганите сирена.
  • Пече се в силна фурна, докато се получи хрупкава златиста коричка.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар