Продукти:
агнешки котлети
картофено пюре
250 г. моркови
1/2 гл лук
бялата част от 1 стрък праз лук
2 ск. чесън
50 мл. бяло вино
зехтин
черен пипер
Приготвяне:
- В сгорещена мазнина се запържват нарязаните на ситно лук и праз лук.
- След като омекнат се добавят нарязаните чесън и моркови.
- След няколко минути се прибавя виното и вода, колкото да се покрият продуктите.
- Вари се, докато морковите омекнат.
- Получена смес се подправя със сол на вкус и се пасира.
- Котлетите се поръсват със сол и черен пипер и се пекат за кратко върху нагорещена плоча.
- Сервират се със сос от моркови и картофено пюре.
Няма коментари:
Публикуване на коментар