Продукти:
2 ч. ориз
1/4 зелена, червена и оранжева чушка
140 г. чоризо
2 ск. чесън
12 скариди
2- 3с. л. лимонов сок
настъргана лимонова кора
зехтин
6 ч. зеленчуков бульон
Приготвяне:
- Чушките се нарязват на кръгчета и се запичат от двете страни върху тиган с незалепващо покритие.
- В тава се загрява мазнина и се запържват за кратко нарязаните чесън и чоризо и се изваждат.
- Скаридите се поръсват с 1-2 с. л. от мазнината на чоризото и чесъна, добавя се сока от лимона, настъргана лимонова кора и се разбъркват добре.
- В останалата мазнина от чоризото се запържва ориза.
- Върху него се слагат чушките, половината от чоризото, бульона и се пече в умерена фурна.
- Малко преди водата да се изпари се добавят скаридите, останалото чоризо и се пече до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар