Продукти:
телешко филе
червен пипер
подправки за месо
зехтин
за соса:
2 с. л. зехтин
1 с. л. краве масло
1/2 гл. лук
1-2 ск. чесън
1 с. л. каперси
25 мл. бренди
100 мл. вода
1 к. л. концентриран телешки бульон
1 ч. л. горчица
200 мл. сметана
Приготвяне:
- Месото се натрива с подправките и зехтина и се оставя в хладилник за 1 час.
- За приготвянето на соса в загряната мазнина се запържват нарязаните на ситно лук и чесън.
- Добавят се каперсите, брендито и се фламбира.
- След това се прибавя горчицата, водата, бульона, сметаната и сол на вкус.
- Вари се на умерен огън, докато соса се сгъсти.
- Филетата се пекат за кратко върху оребрен тиган и се заливат със соса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар