четвъртък, 9 май 2024 г.

Телешко със сос от каперси

 


Продукти:

телешко филе

червен пипер

подправки за месо

зехтин

за соса:

2 с. л. зехтин

1 с. л. краве масло

1/2 гл. лук

1-2 ск. чесън

1 с. л. каперси

25 мл. бренди

100 мл. вода

1 к. л. концентриран телешки бульон

1 ч. л. горчица

200 мл. сметана

Приготвяне:

  • Месото се натрива с подправките и зехтина и се оставя в хладилник за 1 час.
  • За приготвянето на соса в загряната мазнина се запържват нарязаните на ситно лук и чесън.
  • Добавят се каперсите, брендито и се фламбира.
  • След това се прибавя горчицата, водата, бульона, сметаната и сол на вкус.
  • Вари се на умерен огън, докато соса се сгъсти.
  • Филетата се пекат за кратко върху оребрен тиган и се заливат със соса.

Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар