понеделник, 27 май 2024 г.

Пиле тика масала

 


Продукти:

2 обезкостени пилешки бутчета

1 гл. лук

1 ск. чесън

200 г. сметана

200 г. гръцко кисело мляко

1 ч. л. кокосово олио

5 с. л. пържен домат

2 ч. л. къри

1 ч. л. вегета

1 ч. л. гарам масал

1/2 к. л. джинджифил на прах

1/2 к. л. чесън на прах

1/2 к. л. кориандър

1/2 к. л. кайена

1/2 к. л. кимион

1/2 к. л. куркума

олио

Приготвяне:

  • Месото се нарязва на хапки и се запържва в загряна мазнина до златисто.
  • В същата мазнина се запържва нарязаният на полумесеци лук и чесъна нарязан на ситно.
  • Връща се месото и се добавя млякото, сметаната, кокосовото олио, пържения домат и подправките.
  • Вари се на среден огън до готовност на месото, като от време на време се разбърква.

Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар