сряда, 30 май 2018 г.

Клафути с череши



Продукти:

500 г. череши
4 яйца
100 г. захар
100 г. брашно
240 мл. прясно мляко
30 г. краве масло
1 ч. л. течна ванилия
1-2 капки бадемов екстракт
щипка сол

краве масло за намазване
2 с. л. захар за поръсване

Приготвяне:

  • С помощта на телена бъркалка се разбъркват яйцата със захарта, солта и брашното до получаване на гладка смес.
  • Прибавя се ванилията, бадемовия екстракт, прясното мляко и накрая разтопеното краве масло.
  • Тава с диаметър 26 см. се намазва с краве масло и се поръсва със захар.
  • Нареждат се предварително почистените от костилките череши и върху тях се изсипва яйчената смес.
  • Пече се в предварително загряна на 180°С фурна около 40-45 минути.
  • След като се извади от фурната се поръсва с пудра захар.
* Рецептата е адаптирана от тук

Няма коментари:

Публикуване на коментар