Продукти:
250 г. боб
1 морков
1 чушка
1 домат
1 гл. лук
1 ч. л. люспи от лют пипер
1 ч. л. джоджен
1 к. л. сминдух
1 ч. л. чубрица
сол
олио
2-3 с л. брашно
1 ч. л. червен пипер
за кюфтетата:
300 г. кайма
1/2 гл. лук
подправки за месо
брашно
Приготвяне:
- Боба се измива и се накисва от вечерта в студена вода.
- Каймата се смесва с нарязаният на ситно лук, подправките и се оставя да престои 30-40 минути в хладилник. От нея се оформят кюфтенца, колкото орех, овалват се в брашно и се пържат.
- Водата от боба се изхвърля, налива се нова и се слага се да се вари. След като заври се добавят нарязаните на ситно лук, морков и чушка. Когато боба е почти готов се добавя обеленият и нарязан домат и подправките.
- В тенджера се загрява мазнината и при непрекъснато разбъркване се запържва брашното до златисто. Поръсва се с червен пипер и се разрежда с бульона от боба.
- Запръжката се връща във врящия боб и се пускат кюфтенцата.
- Оставя се да ври още 5-6 минути и се снема от огъня.
Няма коментари:
Публикуване на коментар