Продукти:
1 патладжан
1 тиквичка
1 зелена чушка
150 г. печурки
2 домата
1 гл. лук
2 ск. чесън
60 г. кисело мляко
1 к. л. настърган джинджифил
500 мл. зеленчуков бульон
1 ч. л. къри
Приготвяне:
- В загряна мазнина се запържва нарязания на ситно лук, докато придобие златист цвят.
- Към него се добавят обелените и нарязани на кубчета домати.
- Покрива се с капак и се оставя да къкри на тих огън 10- 15 минути.
- Добавя се кърито, бульона, киселото мляко и се вари още 10- 15 минути.
- След това се сваля от огъня и се пасира до получаване на гладък сос.
- В загряна мазнина се запържват нарязаните патладжан, тиквичка, чушка и гъби.
- Когато зеленчуците са готови се добавя джинджифила, парирания чесън и се разбърква добре.
- Добавя се соса, сол на вкус и след 3- 4 минути се сваля от огъня.
Няма коментари:
Публикуване на коментар