неделя, 10 ноември 2019 г.

Супа с треска и чесън по баски



Продукти:

100 г. обезсолена треска
2 филийки от франзела
4-5 ск. чесън
2-3 сушени чушки
2 сушени кайени
1 л. пилешки бульон
1 ч. л. червен пипер
4 яйца
зехтин
магданоз

Приготвяне:

  • Сушените чушки се накисват в гореща вода и след това се почистват от люспите.
  • В загряна мазнина се запържват до златисто нарязаните на едро чесън и хляб.
  • Към тях се добавя нарязаната риба и при непрекъснато разбъркване се поръсва с червен пипер.
  • Прибавя се бульона, кайените, чушките и се вари около 10-15 минути.
  • Във врящата супа едно по едно се чукват яйцата.
  • След като яйцата се забулят супата се сваля от огъня и се поръсва с нарязан магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар