вторник, 21 юни 2016 г.

Шоколадов кекс с кисело мляко

И една чудна рецепта за приготвянето на сочен и ароматен шоколадов кекс с кисело мляко!
Рецептата е адаптирана от тук



Продукти:

3 бр. яйца
125 г. кисело мляко
125 г. захар
85 г. брашно
75 мл. олио
15 г. бакпулвер 
50 г. натурално какао
настъргана лимонова кора
краве масло
пудра захар

Приготвяне:

  • Фурната се загрява предварително на 160°С- 170°С.
  • В дълбока  купа с помощта на миксер се разбиват яйцата, киселото мляко, захарта, какаото, олиото и лимоновата кора.
  • Постепенно се прибавя брашното смесено с бакпулвера и се разбърква добре.
  • Сместа се изсипва в предварително намазана с малко масло и поръсена с брашно форма с размер 11 х 26 см.
  • Пече се на средна решетка приблизително 30-35 минути.
  • Може да се направи проба с клечка за зъби: забива се клечката в центъра, и ако излезе чиста значи е изпечен.
  • След като кекса се охлади се изважда от формата и се поръсва с пудра захар.


2 коментара: