Рецептата е адаптирана от тук
Продукти:
3 бр. яйца
125 г. кисело мляко
125 г. захар
85 г. брашно
75 мл. олио
15 г. бакпулвер
50 г. натурално какао
настъргана лимонова кора
краве масло
пудра захар
Приготвяне:
- Фурната се загрява предварително на 160°С- 170°С.
- В дълбока купа с помощта на миксер се разбиват яйцата, киселото мляко, захарта, какаото, олиото и лимоновата кора.
- Постепенно се прибавя брашното смесено с бакпулвера и се разбърква добре.
- Сместа се изсипва в предварително намазана с малко масло и поръсена с брашно форма с размер 11 х 26 см.
- Пече се на средна решетка приблизително 30-35 минути.
- Може да се направи проба с клечка за зъби: забива се клечката в центъра, и ако излезе чиста значи е изпечен.
- След като кекса се охлади се изважда от формата и се поръсва с пудра захар.
NOSSA KI MARAVILHA DE RECEITA!!!
ОтговорИзтриванеDESEJO RECEBER NOVIDADES EM MEU E-MAIL.
HUM KI DELICIA!!!
Obrigado! Agora você pode receber notícias em seu e-mail, saudações!
Изтриване