Продукти:
300 г. пилешки воденички
1 с. л. тъмен соев сос
3 с. л. чили сос
1 к. л. червен пипер
за овалване:
5 с. л. сусам
1 ч. л. люти люспи
1 ч. л. вегета
1 к. л. сушен чесън
1 к. л. 5- те подправки
Приготвяне:
- Воденичките се измиват и се нарязват.
- Към тях се добавя червения пипер, соевия сос, чили соса и се оставят да се мариноват 30-40 минути.
- Сусама се смила и се смесва със пипера на люспи, вегетата, сушения чесън и 5-те подправки.
- Воденичките се нанизват на шишчета и се овалват в сухата смес.
- Нареждат се в тава, поръсват се с олио и се пекат на 220°С около 25-30 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар