Продукти:
240 г. ориз
1/2 гл. лук
1 тиквичка
80- 100 г. хамон
маслини
50 мл. бяло вино
600 мл. бульон
50 г. краве масло
50 г. сирене " Грана Падано"
черен пипер
олио
Приготвяне:
- В сгорещена мазнина се запържва нарязания на ситно лук, докато омекне.
- Към неко се добавя нарязаната на кубчета тиквичка и ориза.
- Запържва се до прозрачност на ориза и се прибавят хамона, маслините и виното.
- След това при непрекъснато разбъркване на части се добавя бульона.
- Когато ориза поеме цялата течност се сваля от огъня.
- Добавя се кравето масло, настърганото сирене, смян черен пипер и се разбърква.
Няма коментари:
Публикуване на коментар