петък, 4 октомври 2019 г.

Ризото с тиквички и хамон



Продукти:

240 г. ориз
1/2 гл. лук
1 тиквичка
80- 100 г. хамон
маслини
50 мл. бяло вино
600 мл. бульон
50 г. краве масло
50 г. сирене " Грана Падано"
черен пипер
олио

Приготвяне:

  • В сгорещена мазнина се запържва нарязания на ситно лук, докато омекне.
  • Към неко се добавя нарязаната на кубчета тиквичка и ориза.
  • Запържва се до прозрачност на ориза и се прибавят хамона, маслините и виното.
  • След това при непрекъснато разбъркване на части се добавя бульона.
  • Когато ориза поеме цялата течност се сваля от огъня.
  • Добавя се кравето масло, настърганото сирене, смян черен пипер и се разбърква.

Няма коментари:

Публикуване на коментар