Продукти:
450 г. агнешко месо
1 гл. лук
1 к. л. настърган чесън
1 к. л. настърган джинджифил
1/4 пръчка канела
1 ч. л. куркума
1 ч. л. вегета
1 кубче местен бульон
шафран
2 стръка кориандър
1 с. л. краве масло
олио
1 дюла
1/2 ч. л. канела на прах
2 с. л. захар
Приготвяне:
- Лукът се нарязва на ситно и се запържва, докато омекне.
- Към него се добавят кравето масло, чесъна, джинджифила и нарязаното на късчета месо.
- След като месото се зачерви при непрекъснато разбъркване се прибавя канелата, шафрана, натрошения бульон, куркумата и кориандъра.
- Сипва се вода, колкото да се покрие месото и се оставя да къкри на тих огън до готовност на месото.
- Дюлата се нарязва на полумесеци и се сварява до полуготовност.
- След това в тиган се слага малко сос от готовото ястие.
- Към него се добавя канелата, захарта, отцедените дюли и се оставя да къкрят, докато придобият карамелен загар.
- По желание ястието се сервира с кус- кус и се поръсва със сусам.
Няма коментари:
Публикуване на коментар