Продукти:
300 г. свинско месо
350 г. арпаджик
1 ск. чесън
2 с. л. пържен домат
70 мл. червено вино
1 ч. л. червен пипер
1 кубче местен бульон
1 ч. л. телешки концентат
600 мл. вода
1 с. л. брашно
черен пипер
дафинов лист
олио
Приготвяне:
- Месото се нарязва на хапки и се запържва леко в загряна мазнина.
- Добавят се обелените лукчета и се запържват до златисто.
- След това при непрекъснато разбъркване се прибавя домата, брашното, червения и черния пипер, дафиновия лист, чесънът, виното, бульона и водата.
- Ястието се оставя да къкри на тих огън до готовност, като от време на време се разбърква.
Няма коментари:
Публикуване на коментар