понеделник, 7 октомври 2019 г.

Пиле " Папазка" - Звездев



Продукти:

2 пилешки бутчета
300 г. лук
1 стрък праз лук
2 мали глави чесън
2 дафинови листа
5-6 зърна черен пипер
2-3 зърна бахар
1 кубче пилешки бульон
1 ч. л. вегета
300- 400 мл. вода
червен пипер
олио

Приготвяне:

  • В намазнена тава се слага нарязаният на полумесеци лук.
  • Към него се добавя праза нарязан на шайби, целите глави чесън, вегетата, натрошения бульон, подправките, водата и се разбърква.
  • Върху тях се нареждат предварително посолените и натрити с червен пипер бутчета.
  • Ястието се пече в умерена фурна около 1 час.


Няма коментари:

Публикуване на коментар