Продукти:
250 г. леща
1/2 гл. лук
4 ск. чесън
1 морков
1/2 червена чушка
1 картоф
3 с. л. брашно
1 ч. л. червен пипер
чубрица
сминдух
олио
Приготвяне:
- Лещата се измива и се слага в тенджера.
- Към нея се добавя обеления и нарязан на по едри кубчета картоф и нарязаните на ситно лук, морков, чушка и две скилидки чесън.
- Залива се със студена вода и се оставя да къкри на тих огън до готовност.
- В загряна мазнина се запържва брашното до златисто.
- Поръсва се с червения пипер и при непрекъснато разбъркване се разрежда с бульона от лещата.
- Запръжката се връща във врящата леща, добавят се подправките, сол на вкус, останалите пасирани скилидки чесън и след 5-6 минути се сваля от огъня.
Няма коментари:
Публикуване на коментар