петък, 25 октомври 2019 г.

Леща яхния с картофи



Продукти:

250 г. леща
1/2 гл. лук
4 ск. чесън
1 морков
1/2  червена чушка
1 картоф
3 с. л. брашно
1 ч. л. червен пипер
чубрица
сминдух
олио

Приготвяне:

  • Лещата се измива и се слага в тенджера.
  • Към нея се добавя обеления и нарязан на по едри кубчета картоф и нарязаните на ситно лук, морков, чушка и две скилидки чесън.
  • Залива се със студена вода и се оставя да къкри на тих огън до готовност.
  • В загряна мазнина се запържва брашното до златисто.
  • Поръсва се с червения пипер и при непрекъснато разбъркване се разрежда с бульона от лещата.
  • Запръжката се връща във врящата леща, добавят се подправките, сол на вкус, останалите пасирани скилидки чесън и след 5-6 минути се сваля от огъня.


Няма коментари:

Публикуване на коментар