Продукти:
за кюфтенцата:
400 г. кайма
1 филия хляб
прясно мляко за накисване на хляба
1/2 гл. лук
1 ск. чесън
1 яйце
магданоз
подправки за месо
брашно
1/2 гл. лук
1 чушка
1 морков
1-2 картофа
1/2 ч. замразен грах
2 домата от консерва
150 мл. бяло вино
800 мл. бульон
1 ч. л. вегета
1 кубче зеленчуков бульон
олио
Приготвяне:
- Каймата се смесва с накиснатия в прясното мляко и отцеден хляб, яйцето, нарязаните на ситно лук и магданоз, пасираният чесън, подправките и сол на вкус.
- Омесва се добре и се оставя за 1-2 часа в хладилник.
- От каймата се оформят кюфтенца с големината на орех, овалват се в брашно и се пържат за кратко в сгорещена мазнина.
- В същата мазнина се запържват нарязаните на ситно лук и чушка.
- След това се пасират и получената смес се връща в тенджерата.
- Добавя се бялото вино и се оставя няколко на минути на силен огън, докато алкохола се радуцира.
- Прибавя се бульона, вегетата, картофите, морковите и кюфтенцата.
- Няколко минути преди да се свали от огъня се добавя граха и нарязан на ситно магданоз.
Супер манджа. Днес ще ги правя, но ще сложа и зелен боб.
ОтговорИзтриванеХубава рецепта.
ОтговорИзтриване