вторник, 2 април 2024 г.

Пинчос морунос


 Продукти:

1 кг. свинско месо
1 гл. лук
3- 4 ск. пасиран чесън
2 с. л. лимонов сок
2 ч. л. червен пипер
4- 5 нишки препечен шафран
жълт оцветител
щипка канела
черен пипер
кимион
2- 3 стръка магданоз
100 мл. зехтин
сол

за соса:

1 ч. кисело мляко
сока от 1/2 лайм
3- 4 с. л. зехтин
сушена мента
сол

Приготвяне:
  • Месото се нарязва на хапки.
  • В купа се слага зехтина, сока от лимон, подправките, чесъна, нарязаните на ситно лук и магданоз, месото и се разбърква добре.
  • Купата се покрива със стреч фолио и се оставя в хладилник за 1 нощ.
  • След това месото се нанизва на шишчета.
  • Пекат се върху нагорещена плоча или скара по 1- 2 минути от всяка страна.
  • В купа се смесват всички продукти за соса и се разбърква добре.
  • Готовите шишчета се сервират с млечния сос.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар