Продукти:
1 кг. свинско месо
1 гл. лук
3- 4 ск. пасиран чесън
2 с. л. лимонов сок
2 ч. л. червен пипер
4- 5 нишки препечен шафран
жълт оцветител
щипка канела
черен пипер
кимион
2- 3 стръка магданоз
100 мл. зехтин
сол
за соса:
1 ч. кисело мляко
сока от 1/2 лайм
3- 4 с. л. зехтин
сушена мента
сол
Приготвяне:
- Месото се нарязва на хапки.
- В купа се слага зехтина, сока от лимон, подправките, чесъна, нарязаните на ситно лук и магданоз, месото и се разбърква добре.
- Купата се покрива със стреч фолио и се оставя в хладилник за 1 нощ.
- След това месото се нанизва на шишчета.
- Пекат се върху нагорещена плоча или скара по 1- 2 минути от всяка страна.
- В купа се смесват всички продукти за соса и се разбърква добре.
- Готовите шишчета се сервират с млечния сос.
Няма коментари:
Публикуване на коментар