Продукти:
100 г. манголд
200 г. лук, праз лук, ряпа, зеле, морков и селъри( равни количества от всеки зеленчук)
3 с. л. ориз
100 г. хамон серано
1 куб. зеленчуков бульон
1 л. вода
1 сварено яйце
зехтин
Приготвяне:
- Зеленчуците се обелват и нарязват на жулиени.
- В загряна мазнина се запържва за кратко нарязания на кубчета хамон.
- Добавят се зеленчуците и всичко се запържва на среден огън около 5- 6 минути.
- Прибавя се зеленчуковия бульон и водата.
- След като супата заври се добавя ориза и се вари на тих огън до готовност.
- Малко преди да се свали от огъня се добавя нарязаното на кубчета яйце.
Няма коментари:
Публикуване на коментар