Продукти:
500 г. кайма
1 яйце
черен пипер
кимион
брашно за овалване на кюфтетата
олио
за соса:
300 г. гъби
1/2 гл. лук
2 ск. чесън
2 1/2 с. л. пържен домат
100 мл. сметана
1 с. л. натурално нишесте
250 мл. вода
Приготвяне:
- Каймата се смесва с яйцето, черния пипер, кимиона и сол на вкус.
- Омесва се добре и се оставя в хладилник за 1 час.
- От каймата се оформят кюфтета, овалват се в брашно и се пържат в сгорещена мазнина до златисто.
- В същата мазнина се запържват нарязаните на ситно лук и чесън.
- Прибавят се гъбите и след 7- 8 минути се добавя домата, сметаната и разтвореното във водата нишесте.
- След като соса заври се връщат кюфтетата и след 4-5 минути се сваля от огъня.
Няма коментари:
Публикуване на коментар