събота, 13 април 2024 г.

Скумрия във винегрет с червен пипер

 


Продукти:

2 скумрии

2- 3 ск. чесън

7- 8 с. л. зехтин

1 ч. л. червен пипер

1- 2 с. л. оцет

подправки за риба

сол

Приготвяне:

  • Почистената и измита риба се поръсва с подправките за риба, малко зехтин и сол на вкус.
  • Слага се в тава покрита с хартия за печене и се пече умерена фурна около 15 минути.
  • Нарязания чесън се запържва в зехтина, докато придобие златист цвят и се сваля от огъня.
  • Добавя се червения пипер, оцета и се разбърква. 
  • Рибата се изважда от фурната и се залива с винегрета.

Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар