четвъртък, 11 април 2024 г.

Пикантни пържени крилца

 


Продукти:

1 кг. пилешки крилца

сока от 1/2 лимон

1 ск. чесън

1/2 зелено люто чушле

1 ч. л. червен пипер

1 ч. л. риган

1/2 ч. л. вегета

сол

брашно

Приготвяне:

  • Крилцата се разрязват на две части и се поръсват с вегетата и сол на вкус.
  • Чесъна се скълцва с чушлето, червения пипер, ригана и лимоновия сок.
  • Скълцаната смес се добавя към крилцата, разбърква се добре и се оставят за 2 часа в хладилник.
  • След това крилцата се овалват в брашно и се пържат в сгорещена мазнина до златисто.

Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар