Продукти:
за 1 пица с диаметър 26см
170 г. брашно
170 мл. вода
8 г. бакпулвер
1 к. л. сол
1 к. л. захар
1 с. л. зехтин
за плънката:
50 г. пържен домат
щипка сушен чесън
щипка риган
1 к. л. зехтин
луканка
кисели краставички
маслини
кашкавал
Приготвяне:
- В купа се смесват сухите съставки.
- Добавя се зехтина и водата и се разбърква с лъжица, докато се получи гладка смес без бучки.
- Сместа се изсипва в предваритлно намазнена и набрашнена тава с диаметър 26 см. и с помощта на лъжица се разстила равномерно.
- Домата се смесва с чесъна, ригана и зехтина и се намазва върху тестото.
- Пече се 10 минути на долна решетка в предварително загряна на 220ºC фурна.
- След това се слагат нарязаните луканка, краставички и маслини и се поръсва с настърган кашкавал.
- Пицата се пече още 5 минути на горна решетка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар