Продукти:
400 г. филе секрето
500 г. фидеуа №4
1 ск. чесън
2 стр. пресен чесън
1/2 гл. лук
1/4 червена чушка
150 мл. смлян домат от консерва
1 ч. л. червен пипер
шафран
жълт оцветител
печена червена чушка
1.2 л. бульон
зехтин
сос айоли
Приготвяне:
- В паеля се загрява мазнината и се запържва нарязаното месо, докато придобие златист цвят.
- В същата мазнина се запържват нарязаните на ситно лук, чесън и чушка.
- Добавя се домата и се разбърква, докато водата се изпари.
- Прибавя се червения пипер, шафрана, оцветителя и накрая фидеуата.
- Разбърква се добре за да поеме фидеуата ароматите и се залива с бульона.
- Вари се на среден огън, докато водата се изпари.
- Върху фидеуата се слага изпърженото месо, нарязаната печена чушка и се сервира със сос айоли.
Няма коментари:
Публикуване на коментар