неделя, 21 април 2024 г.

Пилешки бургер със спанак

 


Продукти:

500 г. пилешки гърди

150 г. спанак

1 яйце

3 с. л. галета

1/4 ч. л. сол

1/2 ч. л. вегета

1 ч. л. сушен лук

1/2 ч. л. сушен чесън

1 ч. л. подправки за пиле


Приготвяне:

  • Спанака се бланшира в подсолена вода.
  • След като омекне се прецежда и се изстисква от водата.
  • Пилешкото месо се нарязва и се смила заедно със спанака в чопър.
  • Към каймата се добавя яйцето, галетата и подправките.
  • Сместа се разбърква и се оставя да престои в хладилник около 1 час.
  • След това се оформят бургери и се пекат в леко намазнен тиган.

Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар