Продукти:
250 г. леща
200 г. чоризо
1 морков
2 пащърнака
1/2 гл. лук
3 ск. чесън
1 домат
4-5 с. л. олио
2 с. л. брашно
1 ч. л. червен пипер
сминдух
чубрица
Приготвяне:
- Ситно нарязаните лук и чесън се запържват в мазнината.
- Към тях се добавят нарязаното чоризо, моркова, пащърнака, настъргания домат и сместа се задушава 5-6 минути.
- Прибавя се лещата, подправките, вода и се вари до готовност.
- В тенджера се загрява мазнина и при непрекъснато разбъркване брашното се запържва до златисто.
- Поръсва се с червения пипер и се разрежда с бульона от лещата.
- Запръжката се връща във врящата леща, добавя се една скилидка пасиран чесън и след 5-6 минути се сваля от огъня.
Няма коментари:
Публикуване на коментар