Продукти:
200 г. салчича и гуара
200 г. карфиол
160 г. ориз
1 червена чушка
1 домат
1 гл. червен лук
4 ск. чесън
600 мл. бульон
шафран
сол
зехтин
Приготвяне:
- Карфиолът се почиства, измива се и се накъсва на розички.
- В дълбок тиган се загрява зехтина и се запържват салчичата, гуарата и карфиола.
- В същата мазнина се запържват нарязаните на ситно лук, чесън и чушка.
- Добавя се обеления и настърган домат, ориза, шафрана и се разбърква непрекъснато 1-2 минути, докато се изпари водата.
- Връщат се карфиола и наденичките, изсипва се бульона и се вари на тих огън, докато остане на мазнина.
Няма коментари:
Публикуване на коментар