Продукти:
2 бр. телешко филе
4 слайса хамон
2 слайса бекон
печени чушки
1 1/2 гл. лук
1 ск. чесън
100 мл. бяло вино
2 ч. л. телешки концентрат
1 с. л. брашно
подправки за месо
олио
Приготвяне:
- Телешкото месо се начуква леко и поръсва с малко сол и подправки за месо.
- Върху всяко парче се нареждат слайсовете хамон и бекон и нарязаната на ивици чушка.
- Завива се на стегнато руло и се връзва с конец.
- Рулцата се запържват в загряна мазнина, докато се зачервят.
- В същата мазнина се запържват нарязаните на ситно лук и чесън.
- Добавя се бялото вино, телешкия концентрат, рулцата и топла вода, колкото да покрие месото.
- Вари се на бавен огън, докато остане 1/3 от течността.
- Малко преди да се свали от огъня се сгъстява с 1 с. л. брашно разтворено в малко студена вода.
Няма коментари:
Публикуване на коментар