Продукти:
100 г. гъби еноки
100 г. гъби шимеджи
3 бр. гъби шийтаке
1 морков
1 ск. чесън
1 с. л. ситно нарязана целина
1 к. л. настърган джинджифил
1 ч. л. чили олио
1 л. бульон
2 с. л. царевично нишесте
2 с. л. светъл соев сос
2 с. л. оризов оцет
олио
Приготвяне:
- В загряна мазнина се запържват за кратко джинджифила, целината и нарязаните на ситно чесън и морков.
- Заливат се с бульона и след като заври се прибавят гъбите и чили олиото.
- Няколко минути преди супата да се снеме от огъня се добавя предварително размитото в малко студена вода нишесте, соевия сос и оцета.
Няма коментари:
Публикуване на коментар