петък, 15 декември 2017 г.

Зелеви сарми



Продукти:

500 г. кайма
1 гл. лук
1/4 стр. праз лук
2 сушени сливи
160  г. ориз
листа от кисело зеле
1 ч. л. червен пипер
чубрица
подправки за месо
джоджен
сол
4-5 с. л. олио

Приготвяне:

  • Лука се нарязва на ситно и се запържва в олиото.
  • Прибавя се каймата, ориза, нарязаните сливи и се разбърква непрекъснато, докато каймата стане на трохи.
  • Добавят се червения пипер, подправките и се сваля от огъня.
  • Зелевите листа се почистват от грубата жилка и във всяко се слага по 2-3 лъжици плънка.
  • Завиват се сарми, които се нареждат плътно в тенджера, притискат се с чиния и се заливат с гореща вода, колкото да ги покрие.
  • Варят се на тих огън, докато останат на мазнина.

Няма коментари:

Публикуване на коментар