Продукти:
500 г. кайма
1 гл. лук
1/4 стр. праз лук
2 сушени сливи
160 г. ориз
листа от кисело зеле
1 ч. л. червен пипер
чубрица
подправки за месо
джоджен
сол
4-5 с. л. олио
Приготвяне:
- Лука се нарязва на ситно и се запържва в олиото.
- Прибавя се каймата, ориза, нарязаните сливи и се разбърква непрекъснато, докато каймата стане на трохи.
- Добавят се червения пипер, подправките и се сваля от огъня.
- Зелевите листа се почистват от грубата жилка и във всяко се слага по 2-3 лъжици плънка.
- Завиват се сарми, които се нареждат плътно в тенджера, притискат се с чиния и се заливат с гореща вода, колкото да ги покрие.
- Варят се на тих огън, докато останат на мазнина.
Няма коментари:
Публикуване на коментар