Продукти:
1/4 гл. кисело зеле
350 г. кайма
250 г. ориз
1 гл. лук
1 морков
2 с. л. стафиди
1-2 сушени сливи
1 сушено люто чушле
черен пипер
1 ч. л. червен пипер
чубрица
Приготвяне:
- Ситно нарязаният лук и настърганият морков се задушават в олиото.
- При непрекъснато разбъркване се прибавят каймата, ориза, нарязаните на ситно зеле, чушле, сливи и стафиди.
- След като сместа се запържи се поръсва с червен, черен пипер, чубрица, сол на вкус и се прехвърля в тава.
- Залива се с вода, колкото да се покрият продуктите и се пече в умерена фурна до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар