неделя, 3 декември 2017 г.

Ризото с тръбенка и печурки




Продукти:

240 г. ориз
1/2 гл. лук
1 ск. чесън
150 г. тръбенка
100 г. печурки
600 мл. бульон
50 мл. порто
50 г. краве масло
50 г. пармезан
олио

Приготвяне:

  • В малко мазнина се задушават до омекване нарязаните на ситно лук и чесън.
  • Добавят се гъбите и няколко минути след това ориза.
  • Запържва се до прозрачност на ориза и се прибавя виното.
  • След това на части при непрекъснато разбъркване се добавя бульона.
  • Когато ориза поеме цялата течност се сваля от огъня, добавя се кравето масло, настърганият пармезан и се разбърква.
  • Поръсва се с черен пипер и нарязан на ситно магданоз.


Няма коментари:

Публикуване на коментар