Продукти:
240 г. ориз
1/2 гл. лук
1 ск. чесън
150 г. тръбенка
100 г. печурки
600 мл. бульон
50 мл. порто
50 г. краве масло
50 г. пармезан
олио
Приготвяне:
- В малко мазнина се задушават до омекване нарязаните на ситно лук и чесън.
- Добавят се гъбите и няколко минути след това ориза.
- Запържва се до прозрачност на ориза и се прибавя виното.
- След това на части при непрекъснато разбъркване се добавя бульона.
- Когато ориза поеме цялата течност се сваля от огъня, добавя се кравето масло, настърганият пармезан и се разбърква.
- Поръсва се с черен пипер и нарязан на ситно магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар