Продукти:
500 г. бяло брашно
25 г. мая
300 мл. вода
2 с. л. олио
1 ч. л. сол
щипка захар
за плънката:
1 зелена чушка
100 г. царевица от консерва
зелени маслини
150 г. бекон
4-5 с. л. пържен домат от консерва
200 г. кашкавал
босилек
Приготвяне:
- Маята се разтваря в малко хладка вода с 1 ч. л. брашно, щипка захар и се оставя да шупне.
- Брашното се пресява, в центъра се прави кладенче и се слагат солта, олиото, маята, останалата вода и се замесва гладко и еластично тесто.
- Поставя се в купа, покрива се със стреч фолио и се оставя да втаса, докато удвои обема си.
- Втасалото тесто се разделя на две части и всяка се разточва с дебелина около 1/2 см.
- Намазва се с домата и се разпределят предварително нарязаните чушка, бекон, маслини, отцедената царевица и настърганият кашкавал.
- Пече се в предварително загряна на 240°С фурна 15-20 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар