Продукти:
4 парчета треска
1/2 гл. лук
2 ск. чесън
1 дафинов лист
2 с. л. брашно
1 ч. ч. грах
150 мл. бяло вино
500 мл. рибен бульон
магданоз
черен пипер
сол
зехтин
Приготвяне:
- Лука и чесъна се обелват, нарязват на ситно и се запържват в сгорещен зехтин за 3-4 минути.
- Поръсват се с брашното и при непрекъснато разбъркване се изсипва виното и бульона до получаване на гладък сос без бучки.
- Добавят се парчетата риба, граха, дафиновият лист, черен пипер, сол на вкус и се оставя да къкри до готовност.
- Преди да се свали от огъня се поръсва с нарязан на ситно магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар