събота, 16 декември 2017 г.

Домашни франзели



Продукти:

600 г. брашно
25 г. мая
250 мл. вода
150 мл. прясно мляко
1 ч. л. сол
1 с. л. краве масло

Приготвяне:

  • Прясното мляко и водата леко се затоплят и към тях се добавя кравето масло и маята.
  • Брашното се пресява и в средата му се прави кладенче. В него слага солта и постепенно се прибавя течната смес.
  • Замесва се еластично тесто, което не трябва да лепи по пръстите и се оставя да втаса.
  • Тестото се премесва отново, разделя се на четири равни части и всяка се оформя, като фитил.
  • Поставят се върху тава покрита с хартия за печене, покриват се с кърпа и се оставят да втасат, докато удвоят обема си.
  • С остър нож се правят няколко разреза по повърхността на всяка франзела и се пекат в предварително загряна на 180°С фурна около 20-25 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар