Продукти:
600 г. брашно
25 г. мая
250 мл. вода
150 мл. прясно мляко
1 ч. л. сол
1 с. л. краве масло
Приготвяне:
- Прясното мляко и водата леко се затоплят и към тях се добавя кравето масло и маята.
- Брашното се пресява и в средата му се прави кладенче. В него слага солта и постепенно се прибавя течната смес.
- Замесва се еластично тесто, което не трябва да лепи по пръстите и се оставя да втаса.
- Тестото се премесва отново, разделя се на четири равни части и всяка се оформя, като фитил.
- Поставят се върху тава покрита с хартия за печене, покриват се с кърпа и се оставят да втасат, докато удвоят обема си.
- С остър нож се правят няколко разреза по повърхността на всяка франзела и се пекат в предварително загряна на 180°С фурна около 20-25 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар