Продукти:
500-550 г. брашно
325 мл. хладка вода
1 ч. л. сода
1 с. л. оцет
2 с. л. зехтин
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
1-2 с. л. зехтин за намазване
Приготвяне:
- В пресятото брашно се прави кладенче и в него се слагат солта, захарта, зехтина и содата разбъркана в оцета.
- Налива се водата и се замесва меко тесто, което не трябва да лепи.
- От тестото се оставя малко парченце за украса а от останалото се оформя питка.
- Поставя се в тава покрита с хартия за печене и се набожда с дървено шишче.
- Питката се намазва със зехтин и се пече в умерена фурна около 30-35 минути.
* със семена
Няма коментари:
Публикуване на коментар