петък, 15 декември 2017 г.

Пържени кесийки



Продукти:

20 кори за гьоза
1 сварен картоф
1/2 ч. ч. грах
1 ск. чесън
1/2 гл. лук
1 с. л. паста от зелено къри
1/2 к. л. сушена лимонена трева
микс от тайландски подправки
сол
олио
1 яйце

Приготвяне:

  • В тиган с малко мазнина се запържват нарязаните на ситно лук, чесън и картоф, докато придобият златист цвят.
  • Добавя се граха, пастата от къри, подправките и всичко се запържва още 1-2 минути.
  • Върху всяка кора се слага малко от плънката, краищата се намазват с леко разбито яйце и се оформят, като кесийки.
  • Пържат се в сгорещена мазнина до златисто.


Няма коментари:

Публикуване на коментар